Onko Teneriffa kiinni pääsiäisenä?

Pääsiäinen on katolisissa maissa merkittävä juhla. Pääsiäisviikon (Semana Santa) tapahtumat huipentuvat Teneriffalla pitkänperjantain (Viernes Santo) uskonnollisiin kulkueisiin, joista löysin ennen reissua mm. näin ja näin jännittäviä kuvia.

Ennen matkaa mietitytti, miten kaupat ja ravintolat ovat pääsiäisenä auki ja miten julkiset liikennevälineet pyhäpäivinä kulkevat. Etelän tärkeimmillä turistialueilla yrittäjät varmasti ottavat kaiken irti kasvavista turistimassoista, mutta entä pohjoisempana Puerto de la Cruzissa?

Ruokakaupat ja ravintolat:

Jo etukäteen selvitin, että monet isompien ruokakauppaketjujen liikkeet ovat kiirastorstaina auki puoli päivää ja sulkevat ovensa pitkäksiperjantaiksi. Myös palmusunnuntaina ja pääsiäissunnuntaina monet liikkeet ovat kiinni – eivät kuitenkaan kaikki. Ks. esimerkiksi Mercadonan aukioloinfo.  Hiperdino-ketju näytti pitävän ovensa auki Mercadonaa paremmin.

Sen sijaan pienet minimarketit, turistikaupat ja ravintolat näyttävät pitävän ovensa auki varsin hyvin pyhinäkin. Suljettuja liikkeitäkin tuli pääsiäisenä jonkin verran vastaan. Aukiolo riippunee siis omistajan uskonnollisesta vakaumuksesta tai vain pääsiäislomasuunnitelmista.

Hotellimme yhteydessä oleva kuntosali piti ovensa kiinni normaalin sunnuntaikiinniolon lisäksi pitkänäperjantaina – eli pitkäperjantai on täällä Se (pyhä) Päivä.

Julkinen liikenne:

Julkinen liikenne kulkee pääsiäispyhinä normaalien pyhäaikataulujen mukaan, eli harvennetusti. Titsa-bussiyhtiön aikatauluista sunnuntai- ja pyhäaikataulut (sabados, domingos y festivos) on merkattu kunkin linjan kohdalle: http://www.titsa.com/index.php/en/

Espanjan pyhäpäivät 2018: http://espanja.com/uusimmat/vuoden-2018-pyhat-espanjassa/

 

Kategoria(t): Lapsiperhematkailu, Puerto de la Cruz, Teneriffa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *