Rauhoittava keidas – Jardin Botanico

Pääsiäissunnuntain suunnitelmissamme oli lähteä kiertämään San Miradorin patikointireitti Puerto de la Cruzin länsipuolella. Reitin alkupäässä meitä odotti kuitenkin este kieltomerkkeineen. Polku oli suljettu kivivyöryvaaran takia.

Tällä kertaa saimme ihailla San Miradorin reitin alkupäätä vain kieltomerkin takaa.

Retken peruuntuminen harmitti meitä jonkin aikaa, mutta onhan pieni pettymys toki parempi kuin päähän osuva kivenmurikka. Niinpä käännyimme kannoillamme ja aloimme miettiä muuta tekemistä.

Paluumatkalla keskustaan kävimme Playa Jardinin hiekkarannalla leikkimässä ja jäätelöillä. Myöhemmin, venesataman kupeessa törmäsimme pääsiäissunnuntain kulkueeseen, jonka ohimarssia oli mielenkiintoista seurata.

Playa Jardin

Alakaupungilla pyörimisen jälkeen suuntasimme Jardin Botanicoon – kasvititieteelliseen puutarhaan. Tämä vehreä keidas sijaitsee yläkaupungilla, La Pazin kaupunginosassa, osoitteessa Retama 2. Sisäänpääsy maksaa kolme euroa.

Viehättävän puutarhan historia palautuu 1700-luvulle, jolloin Espanjan kuningas Carlos III halusi valistuksen hengessä hankkia eksoottisia kasveja palatsinsa puutarhaan. Manner-Espanjan ilmasto osoittautui kasveille kuitenkin haasteelliseksi. Niinpä Teneriffalle perustettiin puutarha, jossa kasveja totutettiin uuteen ilmanalaan.

Nykyisin puutarhan monipuolista kasviloistoa voi ihailla 20 000 neliömetrin alueella. Suunnitteilla on alueen merkittävä laajennus.

Tässäpä muutamia kuvia puutarhan kauniista kukista ja jännittävistä puista.

 

Kategoria(t): Lapsiperhematkailu, Puerto de la Cruz, Teneriffa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *