Sitio Litre -orkideapuutarha – kukkiva kaistale historiaa

Sitio Litre, orkideapuutarha, on pieni helmi Puerto de la Cruzin La Pazin kaupunginosassa. Se on vanhin Teneriffalla säilyneistä puutarhoista. Hienon orkideakokoelman lisäksi puistossa voi ihailla muutakin kasviloistoa ja isossa häkissä sirkuttavia lintuja sekä rauhoittua kuljeskellen tämän historiallisen puutarhan kapeita käytäviä pitkin.

600 vuotta vanha traakkipuu

600 vuotta vanhan traakkipuun vieressä sijaitsee puutarhan kahvila, jossa me herkuttelimme kekseillä koristelluilla jäätelöannoksilla.

Lipunmyynnistä voi ostaa 50 sentillä kalanruokaa, jolla ruokkia ahnaita karppeja

Perheemme junioria ilahdutti erityisesti pulleita karppeja vilisevä lammikko. Ruokimme eväkkäitä kalanruoalla, jota saa ostaa tiskiltä mukillisen 50 sentin hintaan.

Puutarhalla on vahva brittihistoria. Yksityisomistuksessa oleva puutarhan huvila rakennettiin vuonna 1730. Se toimi luostarina, ennen kuin englantilainen kauppias Little osti huvilan vuonna 1774. Paikka oli Littlen perheen omistuksessa vuoteen 1854, ja sen jälkeen Smithin perheen omistuksessa 140 vuoden ajan. Puutarha on Littlen ja Smithin perheiden työn tulosta.

Alexander von Humboldtin patsas

Huvilalla ovat viettäneet aikaa monet kuuluisat vieraat, kuten tutkimusmatkailija ja kasvitieteilijä Alexander von Humboldt, Oscar Wilden isä William Wilde, puutarhasta tauluja maalannut taiteilija ja biologi Marianne North, tutkimusmatkailija ja itämaisen eroottisen kirjallisuuden kääntäjä Sir Richard Burton ja kirjailija Agatha Christie. Christie lumoutui Teneriffan puutarhoista niin, että sijoitti yhden romaaninsa tapahtumat Puerto de la Cruziin. Romaani on käännetty suomeksi nimellä Herra Quin esittäytyy (Mysterious Mister Quin).

Christien tarinan hahmoja


Osoite: Jardin de Orquideas de Sitio Litre, Camino Sitio Litre, 38400 Puerto de la Cruz

Pääsymaksu aikuiselta 4,75 e

Puiston pohjapiirros

Kategoria(t): Lapsiperhematkailu, Puerto de la Cruz, Teneriffa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *