Minne maailmankaikkeudessa seuraavaksi?

Kolmen vartin bussimatkan päässä Puerto de la Cruzista sijaitsee nuorekas ja eläväinen yliopistokaupunki San Cristóbal de La Laguna. La Lagunasta löytyy kotoista Tiedekeskus Heurekaamme muistuttava Museum of Science and Cosmos (Museo de la Ciencia y el Cosmos). Teneriffan tiedekeskus on tosin huomattavasti pienempi.

Heti näyttelytilaan vievillä portailla vierailijaa tervehtii kosmologi Stephen Hawkingin lause, joka tarkoittaa suomennettuna: “Ainoa mahdollisuus selviytyä pitkällä aikavälillä on laajentaa avaruuteen.” Vastikään edesmenneen neron ajatus virittää pohtimaan ihmiskunnan tulevaisuutta ja keskustelemaan Hawkingin teorioista laajemmin, esimerkiksi mustien aukkojen katoavaisuudesta.

“Ainoa mahdollisuus selviytyä pitkällä aikavälillä on laajentaa avaruuteen”, ennusti Stephen Hawking

Vuorovaikutteiseen ja kokeiluun innostavaan pedagogiikkaan tukeutuva keskus on erikoistunut fysiikan lainalaisuuksiin ja avaruuden ilmiöihin. Näyttelyssä voi muun muassa muodostaa tornadon, nostaa auton yhdellä kädellä ilmaan ja testata erilaisia aurinkokuntasimulaatioita.

Lapsille on museossa myös leikkihuone, jossa voi esimerkiksi astella virtuaalisessa kalalammikossa, noukkia metallipaloja vahvalla magneetilla ja testata esineiden painoa vaa’alla.

Viihteellisempää teknologiaa aikuisille tarjoaa valokuvasovellus, jolla voi yhdistää kasvonsa jonkun historian merkkihenkilön tai fiktiivisen hahmon kasvoihin. Otokset voi lähettää itselleen halutessaan sähköpostitse.

Minä Einsteinina…

…ja Chaplinina…

…ja omana itsenäni.

Sisäänpääsy museoon maksaa viisi euroa. Euron lisämaksulla voi katsoa planetaarioelokuvan. Näytöksiä on kolmesti päivässä. Niiden aiheina ovat muun muassa maailmankaikkeus, mikrokosmos, meteoriitit ja jää veden olomuotona.

San Cristóbal de La Laguna

Yliopistokaupunki La Laguna oli Teneriffan pääkaupunki vuoteen 1723. Sen jälkeen pääkaupunkioikeudet sai viereinen Santa Cruz de Tenerife, jonne La Lagunasta kulkee edelleen teneriffalaisittain ainutlaatuinen raitiotie. La Lagunan viihtyisässä vanhassakaupungissa on satoja suojeltuja rakennuksia. La Laguna liitettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1999.

Päivän annoksia La Lagunan vanhankaupungin ravintolassa

 

Kategoria(t): Lapsiperhematkailu, Teneriffa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Minne maailmankaikkeudessa seuraavaksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *